Eșec. Și ce?

17.01.2019


E ok să nu fii perfect. 

Uneori trecem prin situații care ne trântesc la pământ, care ne fac să ne simțim mai puțin decât suntem

Am "picat" un examen, am dezamăgit o persoană dragă, am fost fricoși când trebuia să fim curajoși.. și acestea nu sunt singurele exemple de situații în care eșecul ne lasă puțin mai mult doborâți. Și apoi apare moleșeala, ne pierdem motivația. Treptat începem să ne gândim că nu e mult de noi și că nu suntem în stare să ducem la îndeplinire visele pe care le avem. Și apare bine cunoscuta anxietate. Nu mai încercăm lucruri noi, nu ne mai afirmăm atunci când avem ocazia din frica de a nu da nas în nas încă odată cu, eșecul. 

Și începem să ne uităm la oameni din jurul nostru, cu aparent mai mult succes. Prieteni, reali sau virtuali, oameni influenți, persoane care par ca mereu să aibă totul pus la punct cu ei înșiși și care par să fi atins idealul de autoapreciere și mulțumire personală și materială. Ei bine dragul meu, nimeni nu își va posta eșecul. Nu e tocmai ceva ce dorim ca ceilalți să vadă. Așa că dacă te uiți pe profilul de social media al unei persoane și ți se pare mai împlinit și mai plin de succes, șansele sunt ca defapt persoana aceea să facă exact același lucru cu o alta care face la fel. 

Să nu confundăm viața reală cu viața virtuală.  Ceea ce se vede nu e întotdeauna realitatea. 

Nimic nu e pur și simplu roz. Să nu crezi că acești aparent împliniți oameni nu au parte de eșec. Eșecul nu scutește pe nimeni. Și nu e nimic greșit în asta. În general, atunci când omul cade se ridică imediat. Și dacă nu poate imediat, la un moment dat tot o face. Și atunci când căderea se petrece, eșecul este o simplă vânătaie, nu o cicatrice. 

Eșec. Și ce? 

Viața e o multitudine de suișuri și coborâșuri. Și din fiecare parte a ei vei avea câte ceva de învățat. Nu te speria de eșec. E doar o altă parte din formarea ta. În loc de "de ce am ajuns oare aici?" gândește-te mai degrabă "ok, ce am de învățat oare de aici? ". Felul în care privești lucrurile, inclusiv eșecul, este felul în care te vei raporta în continuare la acestea. Tu ești stăpân peste gândirea ta. Tu dai valoare lucrurilor pe care le lași să prindă rădăcini în mintea ta. 

Dacă ai ajuns aici, înseamnă că îi poți face față. Nu lua asta ca pe o pedeapsă. O singură luptă pierdută nu face un război pierdut. You have to fight through it. 


Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți